Aquaspecialisten i Skåne AB

Hejsan, vad kul att du är tillbaka!

Har ni en egen brunn hemma eller får ni vatten genom andra tillgångar? Vi har nämligen egen brunn hemma och den senaste tiden har dricksvattnet sett lite grumligt ut vilket har gjort mig orolig då det verkligen inte ser bra ut. Vi kokar alltid vattnet för att eventuella bakterier inte ska finnas kvar, ställer in det i kylskåpet innan vi dricker det och det har fungerat för oss men glömmer man koka vatten är det inte så roligt. Vi har letat efter företag som håller på med vattenrening i Lund eftersom vårt vatten såg grumligt ut och då hittade vi Aquaspecialisten i Skåne AB som var hemma hos oss igår och kollade vad det kan ha vart som gör att vattnet har sett konstigt ut.

Antagligen var det järn det var problem med, om det var för lite eller för mycket järn vet jag inte men det verkar vara det som har gjort att vattnet har sett konstigt ut. De fixade i alla fall problemet och gjorde en vattenrening här i Lund hos oss och de gav oss även tips på att göra ett bakteriellt vattenprov minst var tredje år för att se att vattnet i brunnen ska vara bra och friskt. Varför de sa detta är för att de inte vill att vi ska betala för att de gör en vattenrening hos oss i Lund i onödan, utan då gör de hellre vattenprov för att minska chansen att det ska bli giftigt vatten istället.

Nu rinner vattnet klart igen men vi fortsätter att koka vattnet som vanligt men om vi skulle glömma det är det skönt att veta att man faktiskt kan dricka vattnet i kranen!